Este de la sine înțeles motivul pentru care bananele sunt de cele mai multe ori ingredientul principal atunci când vorbim despre delicioasele smoothie-uri. Adaugă atât gust, cât și textură băuturii și sunt îndeajuns de dense încât creează sațietate pe termen lung. Sunt surse bogate de fibre, potasiu, vitamina B6 și magneziu, vitamina C și proteine.
De ce nu ar trebui să mai pui banane în smoothie
Dacă alegi banana ca ingredient principal într-o astfel de băutură, gândește-te bine cu ce alte fructe vrei să o mixezi. Aceasta conține tirozină, o enzimă ce creează culoarea neagră pe care o știm deja. Atunci când este combinată cu fructe bogate în flavonoide, poate reduce nivelul acestora din corp.
Menționăm faptul că fructele care conțin flavonoide sunt mango, ananas, pere, căpșuni și afine. Sunt printre cele mai comune ingrediente pentru un smoothie de calitate, dar și sănătoase pentru sănătate.
„Un studiu realizat pe o durata a 20 de ani a arătat că flavonoidele ajută procesul de îmbătrânire. Publicat în The American Journal of Clinical Nutrition, acesta a punctat că o doză zilnică de 500 mg de produse ce conțin flavonoide reduce riscul deceselor din cauza bolilor cardiovasculare cu 27%.”, arată Javier Ottaviani, cercetător la Universitatea din California, punctează și cei de la Goodhousekeeping.com.
Deși studii anterioare menționează faptul că flavonoidele pot fi reduse de tirozină, nu se știa faptul că adăugarea de banane în smoothie poate afecta absorbția flavonoidelor. Rzultatul este similar atât pentru bărbați cât și pentru femei.
În ce smoothie poți să adaugi banane
Deși specialiștii nu recomandă ca aceste fructe să fie asociate cu afinele într-un mix de smoothie, bananele rămân opțiunea ideală pentru o băutură sănătoasă. Se pot combina extrem de ușor cu alune sau unt de arahide, dar și papaya, avocado sau pere.
De asemenea, pot fi mixate alături de ananas, portocale sau mango. Dacă pofta te îndeamnă să consumi un smoothie de afine, încearcă să adaugi alte ingrediente în locul bananei. Exemple pozitive sunt miere ori iaurt grecesc.